top of page

Epilepsi og Habi®Cave

Opdateret: 11. dec. 2023


Epilepsi er langt mere end anfald…

Et interessant forskningsprojekt mellem Filadelfias Specialrådgivning om Epilepsi i samarbejde med socialrådgiveruddannelsen og Professionshøjskolen Absalon - om unges hverdagsliv med epilepsi – har set dagens lys. Samarbejdet fortsætter og der forventes at udkomme yderligere podcast med forældre vinklen i efteråret 2023.


Projektet viser at det at leve med epilepsi indebærer langt mere end epileptiske anfald. Mange af de unge kæmper med kognitive vanskeligheder, der giver dem udfordringer i forbindelse med uddannelse og det sociale liv som ung.

Gennem forskningsprojektet bliver vanskelighederne italesat af de unge selv igennem en række personlige delinger, formidlet som poetiske præsentationer og en række podcasts.


I den forbindelse turnerer en spændende udstilling rundt på Absalon, hvor unges tanker om hverdagslivet med epilepsi og de medfølgende udfordringer og funktionsvariationer.


Habi®Cave er en del af denne udstilling og oplevelse og kan for nuværende opleves i Vordingborg.


I Habi®Cave kan man - både som ramt af epilepsi og som besøgende, der læser de udstillede, poetiske præsentationer nyde ro og fordybelse i Habi®Cave. Samtidig er det et oplagt sted at lytte til de interessante podcast, der er en del af projektet.


Ca. 25% af mennesker med epilepsi har også et andet handicap eller anden udfordring. Præsentationerne fra projektet giver fagprofessionelle mulighed for at bidrage til et nuanceret syn på de unge med diagnosen og til unge med funktionsvariationer.

1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page