VÆRDIERNE BAG HABICAVE

VÆRDIERNE BAG HABICAVE

HabiCave er skabt med et ønske om et bedre liv for mennesker og miljø

HabiCave er det første lancerede møbel fra HabiWe, som er en designvirksomhed, der udover at have fokus på æstetik, udvikler forskningsbaseret og bæredygtigt, industrielt og funktionelt design målrettet brugernes behov.

HabiCave er udviklet med stor fokus på akustik og dæmpning af lyd og tager afsæt i bæredygtighed gennem hele produktets livscyklus. Således arbejder vi for at bæredygtighed og kvalitet skal gå hånd i hånd med trivsel og æstetik.

BÆREDYGTIGHED

HabiCave er designet med fokus på bæredygtige greb som:

Co-Creation:
HabiCave er udviklet med inddragelse af brugerne via “co-creation” og brugerinddragelses-workshops. Alt for at give indsigter og sikre at behov og ønsker indfries og at brugerne føler ejeskab i udviklingen.

Design for Disassembly/Repair
Møblet leveres “flatpacked” og består af 5 dele og 9 skruer. Designet gør det muligt at udskifte/opdele/sortere modulerne hvis de ødelægges eller efter endt brug.

Materials/Mono materials
Materialerne anvendt i HabiCave har alle en bæredygtig baggrund. Det primære materiale er certificeret filt, upcyclet af PET-plast opsamlet i verdenshavene. Materialet har en høj kvalitet både i form af taktilitet, styrke og akustik. Alle sekundære materialer er materialer, der ligeledes ikke belaster miljøet ved frembringelse. Størstedelen af fragmenterne er af “Mono materialer” for at sikre muligheden for genanvendelse.

Design for Longevity/Customization/Production on demand
Der er i udviklingen af HabiCave arbejdet med et mål om at lave et æstetisk holdbart design i en stærk konstruktion, et stærkt materiale og i et smukt nordisk farveudvalg. HabiCave produceres efter ordre og tilbydes i 8 farver, 2 højder og 3 mede/stelvarianter. Herved har kunden mulighed for at opbygge møblet, så det matcher behov og omgivelser. På den måde undgår vi overproduktion og producerer produkter målrettet brugeren, alt medvirkende til at HabiCave får et langt liv hos forbrugeren.

Labelling
Alle HabiCave møbler mærkes med produktions og produktnummer, hvorved de bliver sporbare – et sporbarhedskoncept, der er under udvikling.

I forhold til produktion og logistik er der i udviklingen af HabiCave arbejdet med:

Local Production
Delelementerne i HabiCave og bearbejdning af alle fragmenter foregår i Danmark. Det sikrer lokale arbejdspladser, kort levering og begrænset fragt. Alle produktionsstederne har fokus på anvendelse af grøn energi og CSR. Da filten kun er fundet produceret i Kina produceres den der og viderebearbejdes i Danmark.

Zero-Waste
HabiCave er designet med inspiration fra den japanske papirfoldeteknik origami. Det giver muligheden for at producere toppladen i et pladestykke (standard 122 x 244) som udnyttes optimalt, hvorved der i produktionen er begrænset spild. Samtidig giver foldningerne i produktet muligheden for at folde og komprimere toppen, så den fylder mindst muligt ved opbevaring og fragt.

Logistik
Med dansk bearbejdning af både primære og sekundære råvarer og elementer, er produktionslinjen afkortet, og underleverandøren kan producere mindre partier. Produktet er udviklet så brugeren selv kan samle det. Målene på delelementerne er tilpasset, så der ved opbevaring optages minimalt lagerplads, og så møblet kan fragtes “flat packed” på en Europalle.

Desuden er der arbejdet med 6 af FN’s verdensmål i forbindelse med udviklingen (3, 4, 7, 8, 12, 14)

De samme greb vil blive anvendt ved produktmodning af de kommende produkter i produktporteføljen.

“Vi er passionerede om at udvikle møbler der skal sikre øget trivsel hos brugeren.”

TRIVSEL

HabiCave kan benyttes af alle som har brug for et microbreak – både børn, unge og voksne og med eller uden sansemodulationsproblemer. Hulen er udviklet med tanke for netop at kunne tilføre et inkluderende rum til ro, tryghed og sansemodulation.

Sansemodulation er hjernens evne til at modtage og afstemme information og indtryk fra sanserne gennem nervesystemet, så man kan finde ro og koncentrere sig om det, der er vigtigt.

Hvis der er for mange indtryk, der skal bearbejdes, kan hjernen ikke abstrahere og skelne indtryk, og bliver dermed forstyrret. Omvendt, hvis de indtryk, der kommer, ikke er informative nok, kan hjernen blive sløv og passiv, som kan medføre stille og inaktiv adfærd. Et microbreak i HabiCave er med til at sansemodulere hjernen.

HabiCave er designet med henblik på at skabe et rum i rummet. Et inkluderende rum i fællesskabet, der kan berolige nervesystemet og give tryghed og energi til meningsfuld aktivitet for brugeren.

ÆSTETIK

HabiCave er et skulpturelt møbel designet med inspiration fra den japanske papirfoldeteknik origami. En hule, der med sin æstetiske udformning og en 3D rumoplevelse appellerer til sanserne. 

Med sit kubistiske formsprog, farver, materiale, og sit bløde og imødekommende udtryk appellerer hulen til sanserne og giver brugerne en følelse af tryghed, rumlighed, omfavnelse og ro.

HabiCave taler ind til mindfulness bølgen, da den er akustikdæmpende og sansemodulerende og inviterer til microbreaks i hverdagen. Den er unik i sit udtryk og kan customizes i 25 farver. Derved kan den tilpasses det stilfulde hjem.

HabiCave er designregistreret i EU.

AKUSTIK

HabiCave er en akustikdæmpende hule, hvilket betyder, at lydniveauet inde i HabiCave er testet til at blive reduceret med en tredjedel i forhold til lydniveauet i det rum, hulen står i.

Brugeren vil altså opleve, at lyden inde i HabiCave er 33% lavere end i rummet. Derfor er HabiCave ideel til både at forebygge og afhjælpe overstimulation, uro og koncentrationsbesvær ved at bruge HabiCave til at dæmpe sanseindtrykkene.

Samtidig har HabiCave en akustikdæmpende effekt på lyden i rum med dårlig akustik. Filtmaterialet absorberer lyden, således at rummets efterklangstid reduceres – en effekt, der er gavnlig for rummets akustik. Ved indretningen af rummet, hvor HabiCave placeres kan overfladearealet derfor medregnes som akustikdæmpende materiale. På den måde kan HabiCave hjælpe med at forbedre trivslen og skabe et bedre læringsmiljø og arbejdsmiljø.

For meget støj og mangel på ro er med til at påvirke vores evne til at koncentrere os og holde fokus i længere tid, og her er HabiCave med sin akustikdæmpende egenskab med til at skabe ro, tryghed, hygge og fordybelse for brugeren, ung som gammel.

FUNKTIONALITET

HabiCave er et rum i rummet. Den skaber en hule, som kan sortere lyd og sanseindtryk fra, når man har brug for en pause eller hjernen er på overarbejde. 

Møblets filtmateriale dæmper akustikken med en tredjedel og fjerner derved en væsenlig stressfaktor ved ophold i hulen. Synsfeltet begrænses til hulens åbning, så man stadig har mulighed for at følge med i, hvad der sker omkring sig, uden at være helt isoleret. Det gør HabiCave til et inkluderende funktionelt møbel.

HabiCave kan benyttes alene eller af enten to børn eller en voksen og et barn samtidig. 

Den fåes i børne- og voksenstørrelse og kan købes både med fast konsol og med meder, der stimulerer balancesystemet.