Her kan der stå noget om hvorfor processen er vigtig for at lave innovativt design som både er funktionelt og bæredygtigt

ILLUSTRATIONER/SKITSERING

Formsproget opstår med pen og papir. Symaskinen bruges også flittigt for at skabe, forme og illustrere. Præsentation, dokumentation og registrering foregår i Photoshop, Illustrator og InDesign. 

ORIGAMI

 

Anne Myginds fascination for Japansk origami har altid været stor. Origamien løfter formgivningen til et nyt niveau. Ved at folde formen i papir, opstår der nye æstetiske nuancer, og 3D rumoplevelser, som er svære at gennemskue og illustrere på computer, eller med pen og streger. En proces, hvori krav fra brugeren, producenten, distributøren og i høj grad de bæredygtige forventninger til formen og produktionen af produktet ofte giver udfordrende, men altid løste benspænd.

Origami – er betegnelsen for Japansk papirfoldeteknik, hvor man i et enkelt stykke papir, uden lim eller gennemskæringer, men gennem geometrisk foldede former og mønstre, skaber en organisk form.

FORMSPROG HABICAVE

 

Gennem formgivning via origamien er der med HabiCave opstået en organisk og skulpturel form. Målet har været at arbejde med æstetikken, så hulen appellerer til sanserne, ved både at berøre den æstetiske- og følelsesmæssige oplevelse.

Den kubistiske form med de organiske hjørner skal give et blødt og imødekommende udtryk. Hulen skal i sit formsprog, og med dens farve og materiale anslå en grundstemning, og have en klar signalværdi, om at man her finder tryghed, rumlighed, omfavnelse og ro.

HabiCave er et blødt hvilerum, et hule- og gemme-sig-rum, et følerum, et hyggerum, men måske også et råberum – et rum hvor man kan finde plads til aflad.

Produktets udtryk skal signalere ”lækkerhed” og ”Skandinavisk design” via enkelthed og gennemtænkt æstetik. For at opnå hulefornemmelsen er formen forholdsvis lukket for hygge, ro og omfavnelse.

6C DESIGNMETODEN

Mange af projekterne udarbejdes med rod i 6C designmetoden

Samarbejde
Der samarbejdes i udviklingsprocessen typisk både med brugeren, producenten, distributøren og underleverandører. Samarbejder der gennem interview, observation og sparring sikrer at udviklingen matcher ønsker, behov og muligheder.

Dataindsamling og forståelse
Via forstudier med besøg og interview af brugere og fagpersoner afklares behov og muligheder. Samtidig indsamles data via relevant materiale. Alt sammen noget der sikrer at ønsker og krav indfries og studier der inspirerer og bidrager til den videre designproces.

Konceptualisering og udvikling
Med indsigter fra researchfasen, defineres og tilrettes konceptet.

Designfasen
Ud fra brugerens behov, kundens ønsker og producentens muligheder udvikles modeller og efterfølgende prototyper.

DESIGNPROCESSEN FRA IDÈ TIL PRODUKTION

HabiWe Aps   Elisabeths Vænge 11   8660 Skanderborg   Danmark   Telefon: +45 60 48 40 51   CVR nummer: 41 56 74 49