top of page

På besøg hos Årets Skolebyggeri, Høje-Taastrup Børne- og Kulturhus



Møde m/Sophie Christensen, 1. november 2023

I de flotte, og stadigt nye, rammer hos Årets Skolebyggeri, Høje-Taastrup Børne- og Kulturhus, har man valgt at have 3 indbydende, lysegrønne Habi®Caves stående i biblioteksområdet, hvor det oftest er husets mindste brugere, der bevæger sig.


Området er et hyggeligt, afgrænset sted, under den store trappe i stueplan.

Administrativ medarbejder Sophie Christensen oplyser, at oplevelsen er, at det typisk er børnehavebørnene og de største af vuggestuens børn, der anvender dem.

Børnene i huset sidder der ofte med hinanden, typisk flere ad gangen, i pauser og når der skal læses eller laves opgaver i grupper.


De oplever, at deres 3 habi®Caves anvendes hyppigt, der sidder næsten altid nogen i dem. I huset lidt rå rammer, er Habi®Caves bløde og inviterende udtryk dragende på de fleste, nysgerrige sjæle, der hygger sig sammen i det rolige miljø, som inviterer til stunder med ro for både krop og sind.


Sophie oplyser, at også de børn som indimellem har søgt ind på kontoret fordi de har haft det lidt skidt, har fået lov at sidde lidt i en Habi®Cave, som de fleste oplever som et trygt og afskærmende rum, hvor de kan føle sig ”puttede” og komfortable - og hvor de mange indtryk fra dagen og omgivelserne kan bearbejdes i fred og ro.


Sophie oplever Habi®Cave som et oplagt møbel til formålet i et levende og dynamisk børne- og kulturhus som deres, hvor i øvrigt både små, mellemstore og helt store brugere med fordel ville kunne profitere af, at der var Habi®Caves flere steder i huset.


Habi©Cave har de fleste steder en positiv påvirkning på både akustik, adfærd og trivsel – og derfor er det danske designmøbel oplagt på steder, hvor mange mennesker færdes og påvirker hinanden.

20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page